نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان این که قرار بود در طرح دارویار مطالبات داروخانه ها ظرف مدت یکماه تسویه شود؛ گفت: علیرغم گذشت چند ماه از اجرای این طرح هنوز مطالبات داروخانه ها پرداخت نشده و اگر بازپرداخت ها به موقع نباشد، شاهد ورشکستگی و کمبود کاذب دارو به دلیل عدم تامین نقدینگی خواهیم بود.
دکتر بهمن صبور در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با اشاره به این که جامعه داروسازی با کلیت طرح دارویار موافق بوده و تمام قد برای اجرای این طرح همکاری نمود؛ اظهار کرد: پاشنه آشیل طرح دارویار سازمان های بیمه گر بویزه تامین اجتماعی است که با توجه به پیش بینی های انجام شده و سابقه بیمه ها در بازپرداخت مطالبات داروخانه ها، متاسفانه با وجود گذشت چند ماه از اجرای طرح دارویار هنوز پرداخت های داروخانه ها انجام نشده و مطالبات ماهیانه بویژه در مراکز خاص از نظر عددی 2 برابر افزایش یافته است.
وی افزود: میانگین داروخانه ها با بیمه تامین اجتماعی سروکار دارند و پس از اجرای طرح دارویار 60 درصد مطالبات آن هم تا تیرماه پرداخت شده و به صراحت بیان می کنند که اعتبارات مالی لازم برای بازپرداخت را ندارند.
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران ادامه داد: در طرح دارویار قرار بر این بود که مطالبات داروخانه ها ظرف مدت یکماه تسویه شود اما هنوز شاهد چنین چیزی نیستیم و اگر وضعیت موجود به همین شکل ادامه پیدا کند ، داروخانه های بخش خصوصی نقدینگی لازم برای خرید دارو از تامین کننده ها را ندارند.
صبور با اشاره به حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت در برخی اقلام دارویی گفت: البته سهم بیمار با افزایش قیمت داروها ثابت مانده اما بالارفتن حجم نقدینگی توان خرید دارو از شرکت های تامین کننده را از داروخانه ها و شرکت های پخش سلب نموده و عملا موجب ایجاد سیکل معیوب در زنجیره تامین و خرید دارو شده است.
وی با تاکید بر این که بیمه ها باید نسبت به تعهدات خود برای تسویه یکماهه مطالبات داروخانه ها در طرح دارویار پایبند باشند؛ خاطرنشان کرد: برخی از آیتم ها طرح دارویار بویژه در زمینه پرداخته ها نیازمند بازنگری است زیرا در صورت عدم تامین اعتبارات شاهد کسری های کاذب در تهیه اقلام دارویی خواهیم بود . همچنین بیمه های مکمل نیز در این طرح دیده نشده اند که با وجود افزایش قیمت ها در بازپرداخت هزینه ها به بیماران دچار مشکلات عدیده هستند.
انتهای پیام